onsdag 8 augusti 2012

Girls night, IKEA & ölprovning

Förra onsdagen hade vi girls night på hostlet. Vi drack goda drinkar, åt god tapas, snackade skit och spelade ett kortspel där alla pinsamheter skulle uppdagas... Så himla trevligt så vi hann vara på nattklubben i 30 minuter innan de stängde kl 24 (onsdag). Festen fick därför fortsättas på hostlet några timmar med lite blandade märkliga påhitt.









På torsdagen var vi fit for fight för att åka till IKEA i norra Perth och äta köttbullar! Vaughan (ägare till hostlet och min nya hyresvärd) körde oss 6 tjejer från hostlet dit. Köttbullarna var goda, vi tog den obligatoriska rundan på varuhuset och sen åt vi massa dessert. Vaughan var nog den som var mest nöjd efteråt då han tyckte han gjort världens kap (3 små stekjärn, en utomhusplanta  och en toaborste) för 20 dollar.




På fredags eftermiddagen satt jag, Tonje, Johanna och Aisling på bryggan i hamnen och käkade glass. På kvällen träffade jag och Johanna upp mina nyfunna svenska vänner (Tack Emma o Magnus!) Henke och Martin i Freo för några öl på Rosies, en irlänsk pub. Mycket trevligt och de 2 tänkta ölen var slut långt innan vi stängde puben.




Lite seg på lördagen begav vi oss en stor grupp, kändes som hela hostlet, ner till ett lokalt ölbryggeri, Little creatures, som ligger 3 minuter från vårt hostel. Där fick vi gratis provsmaka 6 olika öl/cider och sen fick vi en rundvandring i deras lokaler som har bryggeri, restaurang och bar. Gamla industribyggnader som från början användes till båtvarv, senare till alligatorfarm och numera bryggeri, coolt! Riktigt trevligt och vi satt kvar i restaurangen någon timme till efteråt och insöp atmosfären och drack god öl.










I måndags flyttade jag ut till huset i Cottlesloe, ett område ca 10 minuter från Freo med tåget. Det ligger på vägen in mot Perth så tåget dit tar ca 20 minuter härifrån. Cottlesloe är ett jättemysigt område med lååång stand som går över i nya stränder... Sist när vi var här nere såg vi delfiner som lekte runt de som var ute och paddelsurfa!! Kommer nog trivas som fisken i vattnet här och det kommer nog inte bli sämre när sommaren börjar närma sig, det är ju vinter här fortfarande.

Skolan rullar på. Har mycket att göra men det är kul och intressant, har redan lämnat in flera uppgifter. Mycket mer yrkesinriktat och mer spot-on än det jag läst in så känns som ett kanonkomplement. Det började en svensk tjej (hon har dock bott här i 4 år) i klassen idag så det var trevligt.

Nu är världens längsta blogginlägg snart slut, ska lägga mig och kolla vidare på avsnitt av Vänner. Började från första avsnittet för någon vecka sen. Tror jag har fixat så ni kan kommentera som vanligt nu. Det hade varit trevligt att få lite uppdateringar hemifrån med!!

2 kommentarer: